Olimpijada čitanja
Makarska 2024.!


Čitaj knjige i osvajaj bedževe! Za svaku pročitanu knjigu osvajaš bod.

Prijavi se i kreni! →

Pravila za sudjelovanje

Pročitaj ove kratke upute.
Vrlo je jednostavno sudjelovati, vidjet ćeš!

Olimpijada čitanja 2024.!

Želiš se uključiti u ovogodišnji ljetni izazov čitanja zabavnih knjiga?
Saznaj kako sudjelovati, a zatim kreiraj profil ako želiš.

Pravila Olimpijade čitanja

Olimpijada čitanja namijenjena je učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Učenici se prijavljuju za onaj razred koji upravo završavaju što znači da se ne mogu prijaviti djeca koja će tek u rujnu kretati u prvi razred.

Prijavi se za sudjelovanje na informacijsko-posudbenom odjelu Gradske Knjižnice Makarska od 20. 6. (četvrtak) do 1. 7. 2024. (ponedjeljak), a od 1. 7. preuzmi dnevnik čitanja i posudi prvu knjigu kada službeno započinje Olimpijada čitanja. Olimpijada završava 31. 8. 2024. (subota).

Svi koji se žele uključiti u program Olimpijade čitanja, obavezni su to učiniti u Knjižnici, a dodatno se mogu prijaviti i na web stranici, kreirati svoj profil te pronaći sljedeću knjigu koju žele čitati: PRIJAVA/REGISTRACIJA

Tijekom čitanja u dnevnik zabilježi svoje dojmove, nacrtaj crtež te isto pokaži knjižničarima kad vraćaš knjigu. Na taj način osvajaš jedan bod za svaku pročitanu knjigu te bedž naljepnicu u dnevnik. Bodovi se ne bilježe na webu. U knjižnici će stajati oglasna ploča na koju si svojevoljno upisuješ crtice za svaku pročitanu knjigu. Za zlatnu medalju moraš skupiti 20 bodova!

Dogodi li se da u nekim razredima čitači ne dosegnu četrdeset pročitanih knjiga, osvajač/ica zlatne medalje je ona osoba koja ih pročita najviše. Srebrnu medalju osvajaju drugi s najviše pročitanih knjiga, a brončanu treći s najviše pročitanih knjiga. Svi sudionici osvajaju diplome.

Na webu možeš pisati komentare za svaku pročitanu knjigu.
U jednom danu možeš posuditi najviše jednu knjigu sa popisa.
Ako si na odmoru izvan Makarske, možeš posuditi najviše 1 knjigu odjednom. Knjige možeš posuditi i u drugim knjižnicama, a kad se vratiš, potrebno je pokazati ispunjeni dnevnik čitanja. Dnevnik možeš preuzeti i OVDJE.


Završna svečanost Olimpijade čitanja održat će se početkom rujna i ove godine kada će biti podijeljene diplome i medalje. Radujemo se.

Prijavi se!

Napravi svoj profil.

Tražilica knjiga

Ne znaš koju knjigu bi čitala/o? Pokreni tražilicu knjiga koja će ti pomoći pri odabiru. U prazna polja upiši koliko godina imaš, zatim odaberi temu i klik na - KRENI!
I knjiga je tu!

Knjige

←Jeeee! Odaberi knjigu prema razredu ili koristi našu super-tražilicu
prvi razred / drugi razred / treći razred / četvrti razred / sve knjige

Novosti & ostalo