Disable Preloader

Novosti

Čitaj knjige i osvajaj bedževe! Za svaku pročitanu knjigu osvajaš bod!


Završetkom škole i početkom ljetnih praznika počinje tvoje najmaštovitije ljeto uz najbolje knjige za djecu i mlade koje ti omogućuje Olimpijada čitanja 2024.!


Program je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole kojim se potiče čitanje iz užitka.


Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na info pultu Gradske knjižnice Makarska. Prilikom prijave preuzeti ćeš svoj dnevnik čitanja (link na dnevnik) u koji ćeš bilježiti svoje dojmove o pročitanim knjigama i pokazati ih knjižničarima prilikom vraćanja knjiga.


Za svaku pročitanu knjigu osvajaš bedž koji ćeš zalijepiti u svoj dnevnik. Za zlatnu medalju potrebno je sakupiti ukupno 20 bodova.


Možeš se prijaviti na web stranici Olimpijade čitanja i napraviti svoj profil, pronaći knjige koje želiš pročitati te ih ocijeniti i komentirati. „Najbolji“ dnevnici čitanja i komentari knjiga na web stranici, također će se nagraditi. Odjednom možeš posuditi jednu knjigu sa popisa čitanja u istom danu.


Na kraju ljeta, uz Međunarodni dan pismenosti, organizira se završna svečanost na kojoj se dodjeljuju medalje i diplome.


Ovom programu pridužene su Gradska knjižnica „Franjo Marković“ KriževciGradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik i Gradska knjižnica Makarska uz šotporu Ministarstva kulture i medija RH. 
Natrag
scroll to top